Μιλάμε ψωνίσαμε και γαμώ τα πακέτα με το καινούργιο μας μωρό: απεριόριστος χρόνος κλάματος προς γονείς και στενούς συγγενείς, απεριόριστος χρόνος αγκαλιάς προς οποιονδήποτε άνθρωπο θέλει να αγκαλιάσει αυτό το μωρό (μιλάμε για πολλή αγκαλιά) και απεριόριστα μηνύματα πείνας και νύστας, έτσι για να μπορεί το μωρό σου να επικοινωνεί ελεύθερα όποτε θέλει και όπου θέλει.

Μόνο τα MB ύπνου δεν μας φτάνουν πια, δεν βγαίνει το πρόγραμμα.

Επειδή όμως δεν το βλέπουμε να αλλάζουμε σύντομα το πακέτο, την είδαμε διαφορετικά στο σπίτι . Ορίστε τα πιο βασικά αποστάγματα σοφίας που μας έδωσε ο μικρός μέσα σε λιγότερο από 6 μήνες, γύρω από τον ‘χρόνο’ και την σωστή διαχείρισή του:

 

#1 Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ασχολείσαι με βλακείες. Ναι οκ τα λεφτά δεν βγαίνουν, αν έχεις δουλειά, είναι μάλλον σκ@+ένια και το ελληνικό πρωτάθλημα είναι το πιο μίζερο στον κόσμο. Όλοι μαζί είμαστε σε αυτό το λούκι. Το μωρό σου όμως το ρουθούνισες στον λαιμό του αρκετές φορές σήμερα; Το κρατήσες και το φίλησες αρκετά; Αυτό έχει σημασία. Όλα τα άλλα είναι μπουρμπουλήθρες, δεν υπάρχει καλύτερο αγχολυτικό άλλωστε και το ξέρεις.

#2 Ζήσε χωρίς νεκρό χρόνο. Το μωρό σου για ένα κλάσμα της στιγμής υπήρξε το νέοτερο πλάσμα στον πλανήτη. Κάποια στιγμή τα πρώτα του ρούχα δεν του έκαναν πια και τα παιχνίδια που τον συγκλόνισαν, του φάνηκαν αδιάφορα. Μην χάσεις στιγμή.

Take care in what you do with tose years

Διάβασε και τον δεκάλογο της εγκυμοσύνης για έναν μελλοντικό μπαμπά!

#3 Ποτέ δεν είναι αργά. Ένα μωρό βγάζει τον καλύτερο εαυτό στον καθένα. Στην θέα του ο κόσμος σου χαμογελά, σου δίνει συμβουλές, σε αγγίζει. Ένα μωρό θυμίζει εκείνη την εποχή στη ζωή που οι πιθανότητες – άρα και οι ευκαιρίες – ήταν άπειρες. Αυτή η ευχάριστη αίσθηση που σε κάνει να χαμογελάς, δεν χρειάζεται να είναι απλά μία ανάμνηση, μπορείς να κάνεις κάτι τώρα.

#4 Μην αναβάλλεις για μετά αυτό που μπορεί να κάνεις τώρα. Ειδικά αν τώρα κοιμάται. Γιατί μετά θα κλαίει.

interesting-if-i-cry

#5 Μοιράσου το μωρό σου με τους αγαπημένους σου. Είναι πολύ σημαντικό να μάθει το παιδί τι σημαίνει οικογένεια, ειδικά παππούς και γιαγιά. Εκτός αν ξέρεις κάποιο άλλο κόλπο για να κλέψεις ένα ακόμα δίωρο ύπνου.

#6 Διόρθωσε τα λάθη σου. Τι πάει να πει οι άνθρωποι δεν αλλάζουν ποτέ’; Εγώ δηλαδή πώς έχω ήδη αλλάξει; Αντιμετωπίζω τρομερές δυσκολίες όταν παίζω pro με ένα μωρό πάνω μου και έτσι το έχω σχεδόν κόψει. Ένα μωρό σε αλλάζει, θέλεις δεν θέλεις. Πρώτα τις συνήθειες, μετά τον χαρακτήρα.

video-gmaes-baby-guys-with-kids-ecards-someecards

#7 Κάνε υπομονή. Έχει κολικούς το μωρό και κλαίει; Σου λένε κάνε υπομονή, μετά τον τρίτο μήνα θα περάσει. Βγάζει δοντάκι το μωρό και κλαίει; Υπομονή, μετά τον 8ο μήνα θα ηρεμήσει. Κλαίει το μωρό χωρίς κανέναν απολύτως ιατρικώς αποδεκτό λόγο; Σου λένε, καλύτερα να σε ξενυχτά τώρα, παρά να σε ξενυχτάει μετά (άκου τι σκέφτηκαν να μου πουν, λες και με το να κλαίει τώρα, αποκλείεται να μου βγει μετά αλητάμπουρας).  Τελικά ηρέμησα μόνο όταν ένας χριστιανός ήρθε και μου είπε ‘Δημητράκη, get over it. Δεν θα ηρεμήσεις ποτέ. Είσαι γονιός τώρα’. Να ναι καλά ο άνθρωπος. He put me out of my misery.

Baby-Meme-Sleep

 Υπολογίζω ότι κάπου περίπου στο Pro 2020 (άντε 2021) θα παίζουμε διπλό. Είμαι σίγουρος ότι παρά τα 14 χρόνια σωρευμένης εμπειρίας που έχω (πολύ time management λέμε), αυτός θα με γλεντάει από τον πρώτο μήνα που θα το πιάσει στα χέρια του. Ελπίζω μόνο να δέχεται ως ελαφρυντικό ότι ήμουν απροπόνητος εφτά χρόνια εξαιτίας του.

Μέχρι τότε θα ακούω την μάνα του να λέει: ‘άσε το pro και πιάσε το μωρό’.