Νέα δραματική τροπή πήρε η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στη Ντόχα όταν σε μία μοναδική στιγμή δικαιοσύνης, απέβαλαν τον Λόρδο Μόνκτον από τη Διάσκεψη.

Αλλά ποιος είναι ο Λόρδος Μόνκτον;

Καταρχάς ο Λόρδος Μόνκτον, δεν είναι Λόρδος, αφού του έχουν ζητήσει χίλιες φορές οι άλλοι λόρδοι να μην αυτοαποκαλείται έτσι, αφού δεν είναι.

Κατά δεύτερον, ο κ. Μόνκτον είναι ένας από τους μεγαλύτερους αρνητές των κλιματικών αλλαγών.

Στην Ντόχα βρέθηκε για να δώσει μία διαφορετική διάσταση στις διαπραγματεύσεις για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών, αφού σύμφωνα με τον ίδιο κλιματικές αλλαγές δεν υπάρχουν, άρα οι χιλιάδες παρευρισκόμενοι επιστήμονες, πολιτικοί και μέλη της κοινωνίας των πολιτών τζάμπα βρέθηκαν εκεί και άσκοπα εργάζονται.

Και αφού δεν του έδινε κανείς σημασία, είπε να κερδίσει αυτός λίγα λεπτά δημοσιότητας.

Για το ζέσταμα αποκάλεσε μία ομάδα νεαρών ακτιβιστών από τις ΗΠΑ ναζί (το έχει ξανακάνει, αγαπημένο κόλπο)

και κορύφωσε όταν σε μία από τις πιο αμήχανες στιγμές της ιστορίας των διαπραγματεύσεων των Ηνωμένων Εθνών, προσποιήθηκε τον εκπρόσωπο της Μιανμάρ για να πει στα υπόλοιπα κράτη ότι οι κλιματικές αλλαγές είναι απάτη.

μέχρι που τον απέβαλλαν ισόβια από τις Διασκέψεις του ΟΗΕ και ησυχάσαμε.

Μετά από όλα αυτά, ίσως κάποιος να σκεφτεί ότι κακώς ασχολούμαι, γιατί είναι γραφικός και μάλλον διαταραγμένος. Μπορεί και ναι, αλλά στην πραγματικότητα ο Μόνκτον σχετίζεται με τα πιο ισχυρά λόμπι της που χρηματοδοτούν τους αρνητές των κλιματικών αλλαγών, όπως η Exxon και οι αδερφοί Koch (στο top 10 των πλουσίων των ΗΠΑ, το μόνο γνωστό προϊόν τους είναι το χαρτί Delica).

Ο τύπος είναι επικίνδυνος.

Περισσότερα για τη σχέση μεταξύ αρνητών των κλιματικών αλλαγών και βιομηχανίας εδώ.